Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Το τέλος της ιστορίας

Η Ιστορία τελειώνει. Βασικά, μας έχει τελειώσει εδώ και δυο δεκαετίες σχεδόν, πότε ήταν που εκείνος ο Αμερικανός μπουρδόσοφος ανακοίνωσε περιχαρής - που θα του αυξάνανε τα αφεντικά του το αντιμίσθιο για τις πολύτιμες υπηρεσίες του, υποθέτω - 'το Τέλος της Ιστορίας'... Φυσικά, σε πείσμα του Φράνσες Φουκουγιάμα (και εκείνων που τον χρηματοδοτούν, βεβαίως βεβαίως) η Ιστορία δεν τέλειωσε, κάτι πονοκεφάλους είχε, κάτι ζαλάδες, της βρήκανε και κάτι πολύποδες, αλλά κατά τα λοιπά μια χαρά είναι, παίρνει τα χάπια της κανονικά και προσδοκεί ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος.
Αμήν.
Η Ιστορία λοιπόν συνεχίζεται. Γράφεται από τους σύγχρονους σκλάβους των ασιατικών sweat shops. Γράφεται από τους λατινοαμερικάνους που περνούν τη δική τους 'άνοιξη της σοσιαλδημοκρατίας' (τώρα, αν αυτή καταλήξει σαν την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, με τους σοσιαλδημοκράτες να γίνονται δεξιότεροι των χριστιανοδημοκρατών... μένει να το δούμε). Γράφεται από τους φτωχούς ανά τη γη. Γράφεται από τα παιδάκια που έχουν ακόμη αρκετό τσαγανό για να επαναστατούν κατά της εξουσίας, γράφεται κι από λίγους εξ ημών των γηραιότερων, που δεν αφήνουμε τα χρόνια και τη βολή να μας καταβάλλουν.
Και θα συνεχίσει να γράφεται - και να σκάσει και ο Φουκουγιάμα(ς) και τα αφεντικά του.
Μη με παρεξηγείτε, ξύπνησα με γκρινιάρικη διάθεση σήμερα. Εχω να παραδώσω και ένα project μέχρι το μεσημέρι και εργάζομαι (όχι, δεν ΔΟΥΛΕΥΩ, δεν είμαι ΔΟΥΛΑΡΑ!) πυρετωδώς και είπα να κάνω ένα διάλλειμα για να γράψω κάτι στο Βλογ μου.
Πιστεύω ότι σύντομα - σήμερα, αύριο - θα ξεκινήσω να ανεβάζω (αναρτώ... πφφφφφ) κάποια άρθρα στο Βλόγ. Αντε, καλή ημέρα! Γράψτε κι εσείς τη δική σας ιστορία, μπορείτε!

1 σχόλιο:

  1. Κ. Αλκιβιαδη και εγω γραφω σαν εσας < διαφορα > αλλα τα κρατω για μενα και για οσους αξιζουν να παρουν δωρεαν γνωση. Να σκεφτειτε οτι ακομα και την κορη μου [ 32χρ ] την εχω εκτος , για την ωρα. Πιστευω οτι ο ΗΟΜΟ σημερα ΔΕΝ αξιζη τετοια δωρεα αλλωστε το βλεπετε και ο ιδιος. Αξιολογα γραπτα, κοπος πολλων ωρων κ.λ.π , αλλα συμμετοχη absolutely nothing. Παρα ταυτα εχω την αισθηση οτι το εχετε καταλαβει εδω και αρκετο καιρο. Να ειστε παντα καλα .
    Σημειωση...
    Σημερα ανακαλυψα τον ιστοτοπο σας εξ αιτιας Αριστης θεσης που γραψατε σε εναν αλλο [ Δευκαλιωνα με θεμα την εξυπναδα ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή