Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Νάμαστε εδώ παρέααααααα...

Τι δουλειά έχω (κι) εγώ στη βλογόσφαιρα, θα ρωτήσετε. Και καλά θα κάνετε. Αλλά πρώτα, ακόμη καλύτερα θα κάνετε να ρωτήσετε ποιος είμαι γω. Alkiviades με τ' όνομα (κατά κόσμον Γιώργος, Γώγος, Γιώργαρος, Γιωργούλης, διαλιέχτε). Τι επαγγέλομαι? Γραφιάς, γενικώς και αορίστως. Α, μεταφράζω κιόλας. Γράφω και μεταφράζω. Και επιμελούμαι. Γενικώς, γραφιάς. Φρηλάνσερ, αυτή τη στιγμή (ας όψεται η οικονομική κρίση και η αδυναμία των μαγαζών να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες ενός 40χρονου γραφιά). 

Περνάμε λοιπόν στο κύριο ερώτημα: τι δουλειά έχεις εσύ εδώ πέρα, στην βλογόσφαιρα. Ε, τι δουλειά νάχω. Όπως και όλοι οι υποδέλοιποι, καμία δουλειά. Απλώς, κάνω κάτι που μου αρέσει να κάνω. Εξάλλου, γραφιάς είμαι, λίγο γράψιμο παραπάνω ποτέ δεν έβλαψε κάποιον.

Τι μπορείτε να περιμένετε σε αυτό το βλογ? Βασικά... λίγα πράματα. Εχω γράψει κάμποσα άρθρα, κυρίως στρατιωτικής ιστορίας, τα οποία σκοπεύω σιγά-σιγά να αναρτώ εδώ πέρα για να τα διαβάζετε. Τα άρθρα αυτά είναι δημοσιευμένα σε περιοδικά του χώρου, όχι τίποτε εργασίες οικιακές και για το γούστο μου (μονάχα) οπότε έχουν κάποια (υψηλά, θέλω να πιστεύω) στάνταρ. Επίσης, θα διαβάζετε τις ευφυείς μου παρατηρήσεις και σχόλια για την τρέχουσα κατάσταση, τις γκόμενες, το γάμο, την τρύπα του όζοντος και την κατάσταση της υφαλογενούς κρηπίδας του νοτίου ειρηνικού. Τέλος, μπορεί να στήσω καμιά στήλη που θα ανανεώνω όταν το θυμάμαι (κι έχω πολύ ασθενή μνήμη). 

Εχετε υπόψη το γνωστό μότο 'μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου'. Ε, κι εσείς, να δείτε τι θα κάνετε για το βλογ 'σας'. Διότι θέλω να πιστεύω ότι ένα κείμενο μετά τη δημοσίευσή του, γίνεται κτήμα πολλών, πραγματώνει την αναρχική κοινοκτημοσύνη ένα πράμα. Τι σας λέω τώρα, ε? Τες παν, αυτό που ζητάω εγώ (το βλογ σας!) από σας, είναι να συμμετέχετε. Να κάνετε παρατηρήσεις, συμπληρώσεις, ότι θέτε. Ανοιχτός είμαι. Ακόμη και σε καμάκι είμαι ανοιχτός - μόνο για κυρίες, φοβούμαι, οι κύριοι ασχοληθείτε με κανα πιπίνι και αφήστε με εμένα, γέρο άνθρωπο. 

Αυτά για αρχή... ελπίζω να κάνουμε καλή διαδικτυακή παρέα.

1 σχόλιο: